Friday, March 25, 2011

Wonderful World

Assalamualaikum, semua. I'm here today only to share this. :D




Sebenarnya, ikut plan asal, nak post sebagai 'hadiah' keluar result. Tapi disebabkan masalah teknikal yang sengaja tak nak dielakkan, maka tertundalah dua hari.


NOTE:
1. 'ONE' tu takde kena-mengena langsung dengan 1Malaysia ke ape, terdiinspirasikan dari sesuatu yang lain. Dah siap baru tersedar pasal tu.
2. Bila dah siap jugak, baru perasan, main actress dia Teacher Azlin and main actor dia Ashraf (takde makna tersembunyi, ok!)
3. I tried my best to compile all of our memories together, the time we acted as one. Sadly I can't find even a single picture on Hari Raya celebration at teacher's house last year. Lagi satu, kita punya konsert 'Tribute to MJ' tu pun takde sape rakam, sedangkan tu antara memori paling best! huhu...sedih..
4. Aku berangan-angan nak buat subtitle sebenarnya. Dah siap dah pun. Tapi malangnya, aku tak reti nak attachkan kat video tu. Memang sedih la rasa, sebab dah buat lawa2, siap ada colour-code lagi tu. Kalau ada sesiapa yang rasa cam reti guna softsub bolehla minta kat aku.
5. Kepada sesiapa yang tak reti nak baca tajuk lagu dalam tulisan berpintal-pintal kat akhir tu, kat sini aku bagi tau. Tajuknya Subarashiki Sekai yang bermaksud Wonderful World @ tajuk video tu sendiri :D (aku suka lagu ni! dalam maksudnya!)

Aku paling suka line ni:

Bokura wa naite waratte, asu wo yume mite shimau
Arigatou subarashiki sekai~

Kita (bersama-sama) menangis, bergelak ketawa dan memasang impian untuk hari esok
Terima kasih untuk dunia yang indah ini~
(tepat ke 'wonderful'=indah?)


P.S: For the time being, I'm not approving any male friends on facebook. So, kalau ada perkara penting yang nak tanya, boleh hubungi emel yang panjang menjela dlm majalah Hidayah tu.

P.S Tim: Yang aku tanya kau pasal 'read more' tu untuk benda ni sebenarnya. Sebab kat blog aku tu, dh hari2 aku buat 'read more' bagai tu. ^^
Walaupun blogger dah ada feature ni, tp still tak dapat lawan ke'best'an aku nyer blog XD


Aku berpenat lelahlah jugak buat video ni, so kalau korang boleh bagi apa2 kritikan yang best2, adalah sangat2 dialu-alukan. Walaupun hakikatnya, video ni memang tak best. Aku takla seterror Jas..haha

....tetiba je aku rasa BM aku dah berkarat... XDD

8 conteng:

Farzana Maulan said...

wow....sedihnye bile gt blek sume uh...sonok kan dlu2..alamak, (cam nk leleh ni)...control2... pe pon thanks ye korg yg wat sume nih.... luv it so much... hope, 'jgn terputusnya'....

mizah said...

suke sgt2 ngan video nii..sedih n rindu bile ingat blk kenangan kat 5 ikram,mase surprise party tok besday tcher..hopefully,this family relationship will never end~

Fatimah Zahra' said...

sukenyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

nak buat video lagi tak?
gambar kat aku, aku tak bagi lagi ek?

Dato' Dr. Nurul 'Afifah :) said...

buatlah lagi..huhu.
rindunyee sweet moments 5ikram~

iffahsyuqaira said...

Thanks sume~~
Rasa seronok sangat bila semua orang suka *hold tears*
nnti klau rajin, kita wat lagi er...

ana, nah tisu~! haha

Nur Afiza said...

Terima kasih sume...sbb wat video ni...mmg kngn yg sgt manis spnjng tahun 2010...dn x kan dilupakan, insyaAllah..

Iffah..terima kasih skali lg ea sbb upload video ni pd hari lahir fiza...yg ke-18..i'm consider it as my birthday present... *(although it might be a coincidence)

Anyway, really2 love it~
Miss you guys...(feel like crying)

Sha-na.Szied said...

syik2 ade sumayyah :P heheh

Sha-na.Szied said...

seronoknya dapat jdik cikgu ... best korang :)

Post a Comment

Satu Fikrah