Thursday, May 27, 2010

OoOo



Salam Imtihan~



Nazrin Hamka

Sunday, May 23, 2010

Saturday, May 22, 2010

birthday surprise.. untuk MaMa


teacher yg cool je mengajar mcm biase. aku rase mase ni teacher dah terasa dah kut sbb kita 'takingat' birthday die. hehe.




SHUT UP>

hah. takyah nak komen2 gamba nih. teacher tak kisah pon ek kita nak suap2 die.


sume maut je posing. tu sape tu.. eish. yg penting lenguh kut sume control muka. kamera tak abih2 nk amik shot!



well..

obviously rugi bagi mereka yang tidak hadir tadi..

hehe.

jgn amik ati lak.

okeh.

tadi adalah some pics yg tlh diamik arini.


tapi vid maybe esok kot.


tak janji..


memandangkan aku kne la upload kat utube dulu..

it may take time.


ps: spe ade gamba tu share ar skali.. takkan aku nk SS kat sini kot.







underscore.T aka TiM

Monday, May 17, 2010

Teacher's Day

Selamat Hari Guru buat Bonda kami,
Madame Azlin
Thankyou teacher
Jasa teacher tak dapat kami nak balas.
Oklah. Tak reti nak karang ayt b'bunga panjang lebar
_____________________________________________

video
Pfttt.
Vid poor quality
Blogger kemut
Maaflah sebab bergoyang2.
Cameraman mengalami 'masalah' yang takdapat nak dielakkan
Anyway, all the best to 5Ikrams' for sumative

All the best guys !

Shooshh. Shoosh.
She needs to study

PS; Any video is upon request

Best wishes,
Sepet.

Tuesday, May 11, 2010

kami nak bersuara

mizah, timah, fifah dan nad sedang menghadap belogsepot kelas lima ikram..

lalu seseorang bersuara.
* jom buat post!


so, buat lah!

*kita nak buat pasal apa?
*ntah
*taknaklah..(mizah)
*dah2.. tutuplah..



tengteng,,

oleh: k.a.m.i

Allah

Allah Itu Satu, Allah itu Melihat... Jadi, Bertindaklah seperti kamu dilihat...

Saturday, May 8, 2010

Permata 5 Ikram


Sabtu
Mengapa masih menggunakan blog format lama?
Seriously. Tak reti.
Poyo lak aih. BHAHAHAA

Sangat blurr.
Apa kata kalau kite mengucapkan jutaan billion tahniah kepada mereka yang menerima permata shams pada hari ini.
Pfttt.
Enuff with memperkasa Bahasa Melayu
[Pardon me, Cikgu Fatimah]
eh eh. Maafkan saya cikgu.

Alright.
Kepada semua Permata-permata 5Ikram;

Congratu
lations !

Your parents must be proud of You.
Wee too are proud of You. Extremely proud.
Why don't we have our names on Pelajar Cemerlang SPM?

One that hangs smugly on Dewan Ibn Abbas
Alaaa. Buat2 taktau pulakkkk.
So that all 28 of us will filled the frame. OOOHHHH YEAAAHH !
Nothing is impossible, aite?
Yep, we will.


PS; Bear in mind. T. Azlin wanted us to hold the keceriaan trophy!


Yang cantik lagi menawan,
Sepet.

Friday, May 7, 2010

Award


Nah!!!

Award pertame tok kite.

http://3.bp.blogspot.com/_mX5SbqboZdQ/S96XFtx8VMI/AAAAAAAAAKM/_4nd554IA4U/s1600/beatifulbl.jpg

Cewahh!!


Nash

Test P.S.I

Dengan ini mahkamah memutuskan bahawasanya Ujian PSI akan ditunda pada minggu hadapan



Harap tiada bantahan.Sedia maklum.


Hakim Nash

Thursday, May 6, 2010

Muslimin 5 Ikram

As for the guys, here is the list.

  • leader kitorang- Ismail @ Mail >> paling pandai carik port.
  • PMK President @ Ikhwan >> jgn bg budak ni tension!!
  • 'tukang on/off lampu/kipas' -Mr. Ajax @ Zahid >> after surat khabar!!
  • senyum je kejenye - Ashraf @ Acap >> slalu suh org turun perhimpunan.
  • encik K.U. @ Syahmi >> pandai cover time tido nih..
  • ibnu rosli @ Umar >> nyorok mane2 pon org jmpe. =)
  • ka-cing! ka-cing! (bunyi duit syiling) @ Aizuddin >> sume duit org die pgg.
  • 'buluh perindu' (cehh)- Zulfalhie @ Falhie >> bijak menyusun kata2.
  • blog-founder Nazrin @ Nash >>happy-go-lucky. ^_^
  • the shooter @ Jasmi >> budak sukma nih..!

a 'lil bit bout the gentlemen in this class... =)

class.

Salam.

nk mintak tlg sume jga kebersihan kelas 5 Ikram tu
sbb aku tgk dh berserabut sgt dh kelas tu skg,
esp pmk......
so, same2lah kite menjga kebersihn kelas!
bukn tu je, hari,tarikh n kehadiran kt whiteboard, bdk laki tlg tuliskn...sbb bkn pe,ade mrkh tu.....

kerjasama anda2 amtlah dihargai dan didahului dgn ucpn ''thank you''
heh, x formal sgt ke post ni?
lantaklah ..... =_='


King of art.

Kemenangan


Alhamdulillah...
Berkat doa kowg sumer n usahe yg ktowg jalankan akhirnya kami mendapat tempat keempat acara operasi kawad kering n kawad basah..Untuk acara individu pula,si Nash berjaya merangkul pingat emas bg acara individu..

Walaupun mendapat tempat kedua keseluruhan,kami tetap berpuas hati n menerima kekalahan atas takdirNya..

Sekian,terima kasih.

Umarrosli

Pendedahan eksklusif!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum w.b.t
ari ni kiter nk wat pendedahan ekslusif ttg MAIL a.k.a KT 5 ikram
moto idup mail ialah "kamu yang mulakan permainan ni"..hahaha
mail ske tido
die tdo kat tmpt2 yg berikut:-
  • bawah tange mkmal komp(banyak yg x tau tmpt ni)
  • kat surau
  • ats meja kelas 5 ikram.

semoga Allah memberkati kite semua..

Tpi kelebihan Mail...die pndi gler...

11A+ tok kite semua.yeah!!!!!

-near-

permintaanku.

kalo aku xde dalam kelas, jgn carik aku.
terutamanya syahmi dan ikhwan
hehe. sekadar gurauan.
-mail-

Wednesday, May 5, 2010

Comel x?




Drag and drop me
Ala...Jujur lar....He2.



Nash

Kejayaan MIlik Kami

baik!!!
Assalamualaikum warahmaturrahiwabarakatuh
pekaba sumer?
baik? Alhamdulillah-
Sihat? Masya-Allah
Sakit? Syafakallah
okey, saje bagi kata semangat...
tahun lps sape straight A's...
jd...
Tahun nih kita pulak yek.
Pasti blh yek
Aserap Azar

maAfkn KaMi




Teacher Azlin...Kami xpegi kelas physics mlm neyh sbb kami online kat lab komputer.He3..

Kami janji xwat ag..

Umar n Acap

Muslimat 5 Ikram

Assalamualaikum, semua pembaca blog (ada ke?)

This post is the introduction of 5 Ikram. [Muslimat je]


First sekali, PKT kita...Amira yang lebih mesra disapa Amy..
Sangat berdedikasi dan bertanggungjawab buat kerja...
Kalau sesape ada masalah, tanya jelah kat dia..mesti boleh tolong punya la...
Ceh, puji lelebih ni apsal, nk mengampu ke?
Oops, lupa lak..sape jumpa pass dak perempuan pulangkn erk..

Next sebelah dia Fatin..kecik je orangnya..pendiam lak tu...
Tapi jangan dipandang rendah..sebab pe..
Sebab trofi kuning tu hasil usaha dia la..
Penat tu siang malam pikir untuk keceriaan kelas...
Sayang betul, ramai yang 'berat' dan jatuh...

Sebelah Amy yang satu lagi pulak Fitrah..
Fitrah asal datang sekolah je..muka mesti ngantuk..blurr je..
But don't judge a book by its cover...
Nampak je camtu...hakikatnya...
bila periksa result gempak...

Belakang tu pulak Afiza...TKU sekolah, betul kn?
Tekun buat kerja..asyik melekat je dengan meja..
Memang susah ar nk berpisah ngan meja tu..
Sape nk beli Naskhah Cinta, order la er...

Sebelah Fiza lak Maisarah...atau Mai...
Satu-satunya yang ambik 12 subjek SPM...
Bakat melukisnya tak boleh disangkal...
Even teacher Punitha pun puji...

Next tu pulak Hidayah...
Yang penuh dengan tanda tanya..
Asal pembentangan ada je yang nk ditanya..Macam2 lak tu..
Tapi baguslah..kalau x nanti, suram lak kelas...

Belakang sekali dekat ngan pintu lak Hajar...
Maklumlah tersorok, cikgu tak nampak..
Selalulah ambik kesempatan..Buat apa?
Tanyala dia sendiri...

Sebelah tu pulak Nadzirah...panggil Nad je..
Mentang2 kecik..tetiba je muncul...
Dari tepi la..belakang la..buat orang terkejut je..
Oh ye, PMK tu lawa..your idea kn?

Nun di sana pulak, tempat Fatimah...
Ada je isu nk dicakapkan...susah betul nk diam...
Tau la suara kuat..dari ceruk2 pun boleh dengar..
Lagi2 kalau Bio, bagi je kat dia ni...

Sebelah Tim, namanya Farzana..atau Ana..
Almaklumlah KU sekolah..bukan main lantang pertahankan hak muslimat...
Kalau bercakap terdiam sumer orang...
Takleh nk bangkang..hujah kuat..dan bernas...

Next to KU lak Mizah...Hamizah..
Dak laki, korang sakat dia er?
dia tension sangat duk situ..
Sian ar sikit kat dia...tau ar suara dia tu slow...

Belakang Mizah, Farah Husna...
Asalnya Fifah..tapi dorang switch...
The only green in this klas...so nk beli pape...
mmg order dengan dia jelah...
sorry er Farah, kitorg ni pemalas..awk pun tau kn?

Sebelah Farah, Shazwana...
Suara..alahai..lembutnya!
Tapi lembut bkn sebarang lembut..Lembut tu ada tegasnya...
Jgn main2..nnti Wana marah, baru tau..

Tepi tingkap lak, Nurul 'Afifah...
Jangan silap sebut..nnti org len yg perasan..maklumlah twin...
Fifah ni sangat rajin..ada je kerja nk dibuat...
Asal rehat je x de..memang la..sume org xde..pegi mkn..

Yang duduk bawah kipas lak, Hawa...
Kalau xde..sunyi je kelas...Sume org rindu ngan gelak Hawa..
Dia ni gila-gila, happy...Tp kalau dh start belaja tu..smpai esok pg pun bleh...
jgn camtu, kena gak rehat..jaga kesihatan...

Sebelah tu plak..Mrs. Fadhilah..eh silap, Miss Sepet..
Tokey biskut..hari2 mesti tanya..'nk x? aku ada byk'..
Selalu perasan cun..smpai x sedar org yg benar2 cun ada dkat je ngan dia..
Skrng ni sepet mmg dh rajin..keje dh x bertangguh dh..x caya?

Last skali Ayuni...duk betul2 blakang sepet...
Ni sorang lagi..kalau gelak, masya-Allah...
Klau wat keje pun masya-Allah...x caya tengok meja dia..
asyik bersepah je..mcm mner la kucing x dtg..

Huh, dh abis pun..pnjg giler post ni...
Apa2 pun klau ada salah silap mohon dimaafkn la ye...
Just for fun k..jgn ambik hati...
Klau x puas ati gak edit ar sndiri...

So, penulis nk menyusun sepuluh jari..memohon berbanyak2 kemafaan..
Tau post ni x best..syok sndiri je..tp nk post gak..haha

Jap..jap..

Apa?

Ada tertinggal?

Sape?

Ah, suruh ar dia wat sndiri..penat dh ni..

Ok, wassalam...

The missing girl is
Yuuki

soalan cepumas??!!

salam.

sungguh.. aku taktahu apa jadahnya aku menulis semua soalan2 ni.
ni mungkin akan jadi center untuk aku merepek.
iaitu satu aktiviti yg aku takboleh buat secara terang-terangan.. *yelah tu.

disebabkan aku nih cenderung kepada binatang2 rather than manusia (apa maksud ko?).
aku nak tanye soklan pasal bintang ar kan?
ermmm..

okeh.
cancel-cancel.
tak jadik la tnye soklan
senang citer korang kene listkan apa saja aspek psl binatang.
contohnya: binatang plg comel, waras, berbau, ditakuti, allergik..
apa2 je la..

faham?
so, kalau takde sape nak komen pun aku ta kisah.
aku tau.. sume org tak bukak pon blog nih.
al-maklumlah.. sebukkkkkk.



underscore.T also known as TiM

Tuesday, May 4, 2010

Warung 5 Ikram


Salam.

Hmm...
Perhatian kpd sumer pelajar tingkatan 5 Ikram sekalian,anda sumer dialu2kan untuk membuat ape2 sahaja jenis post di blog ini..Bahan2 ilmiah,isu semasa,berita hangat,info2 menarik,aktiviti kelas,aktiviti seniri,cadangan,nasihat,kritikan,gossipan..politik?Hm..Bole la asalkan x terlalu radikal.He3.

Namun,post yg dibuat mestilah bertatasusila dan juga berperikepelajaran.He2.Sebarang perkara yg negatif n x elok,wajiblah kita hindari..Ok?..Setelah anda2 mengepost,jgn lupe nak tulis name seniri(xle nickname2 tp name manja boleh.He2.) di bawah post2 itu.

Jika inginkan penambahan aksesori di blog ini,kekreatifan anda amatlah didahagai..Yg penting jgn lupe password n username dah lor.Ha3.Same2 la kite simpan password kite uh elok2.Hm...Sebarang kesulitan n kerunsingan boleh la merujuk Umarrosli n Nazrin Hamka.

Jadi,bersama2 lah kte mengindahkan n menjage blog kita ini.Semoga keberkatan usaha kite ini akan dibalas dgn hubungan n ukhuwah persahabatan yg sejati.Amiin..
Sekian

Barakallahu fiikum.


Warung 5 ikram

Doakan Kami!!

http://www.seeklogo.com/images/J/Jabatan_Bomba_Dan_Penyelamat_Malaysia-logo-4A4A21247B-seeklogo.com.gif

Esok, bersamaan 5 MEI 2010, kami, Nazrin Hamka, Ashraf Azar, Umarosli93, akan berjuang dalam pertandingan kawad kecekapan bomba 2010... Kat Sekolah Sri Ampangan, seremban..
MAKA, dengan keberkatan yang mampu korang doakan utk kami, doakanlah, agar kejayaan sentiasa berada di tangan kami...
INSYA ALLAH

UMAROSLI93

Test physics

Pengumuman!!!!!!!
Hari khamis ini akan diadakan ujian Physics [elektromagnetism]
Blaja...blaja...study!!!!!!!!!!
Barakallahufiikum...
Ikhwan.

Promosi2!

http://2.bp.blogspot.com/_eZEstnzO35Q/SvfbU4_JX2I/AAAAAAAAA5U/DLY6nw68XXg/s320/Copy%2520of%2520Naskah%2520Cinta%25204A%5B1%5D.JPG

Naskhah Cinta kini ada di pasaran.Anda boleh memilikinya dgn bayaran RM 26.Jika berminat,sila berurusan dgan Afiza Hanapiah.
Tq

Permulaan

Bismillahirrahmanirrahim.
Testing2
Yay..

Satu Fikrah