Wednesday, May 5, 2010

Muslimat 5 Ikram

Assalamualaikum, semua pembaca blog (ada ke?)

This post is the introduction of 5 Ikram. [Muslimat je]


First sekali, PKT kita...Amira yang lebih mesra disapa Amy..
Sangat berdedikasi dan bertanggungjawab buat kerja...
Kalau sesape ada masalah, tanya jelah kat dia..mesti boleh tolong punya la...
Ceh, puji lelebih ni apsal, nk mengampu ke?
Oops, lupa lak..sape jumpa pass dak perempuan pulangkn erk..

Next sebelah dia Fatin..kecik je orangnya..pendiam lak tu...
Tapi jangan dipandang rendah..sebab pe..
Sebab trofi kuning tu hasil usaha dia la..
Penat tu siang malam pikir untuk keceriaan kelas...
Sayang betul, ramai yang 'berat' dan jatuh...

Sebelah Amy yang satu lagi pulak Fitrah..
Fitrah asal datang sekolah je..muka mesti ngantuk..blurr je..
But don't judge a book by its cover...
Nampak je camtu...hakikatnya...
bila periksa result gempak...

Belakang tu pulak Afiza...TKU sekolah, betul kn?
Tekun buat kerja..asyik melekat je dengan meja..
Memang susah ar nk berpisah ngan meja tu..
Sape nk beli Naskhah Cinta, order la er...

Sebelah Fiza lak Maisarah...atau Mai...
Satu-satunya yang ambik 12 subjek SPM...
Bakat melukisnya tak boleh disangkal...
Even teacher Punitha pun puji...

Next tu pulak Hidayah...
Yang penuh dengan tanda tanya..
Asal pembentangan ada je yang nk ditanya..Macam2 lak tu..
Tapi baguslah..kalau x nanti, suram lak kelas...

Belakang sekali dekat ngan pintu lak Hajar...
Maklumlah tersorok, cikgu tak nampak..
Selalulah ambik kesempatan..Buat apa?
Tanyala dia sendiri...

Sebelah tu pulak Nadzirah...panggil Nad je..
Mentang2 kecik..tetiba je muncul...
Dari tepi la..belakang la..buat orang terkejut je..
Oh ye, PMK tu lawa..your idea kn?

Nun di sana pulak, tempat Fatimah...
Ada je isu nk dicakapkan...susah betul nk diam...
Tau la suara kuat..dari ceruk2 pun boleh dengar..
Lagi2 kalau Bio, bagi je kat dia ni...

Sebelah Tim, namanya Farzana..atau Ana..
Almaklumlah KU sekolah..bukan main lantang pertahankan hak muslimat...
Kalau bercakap terdiam sumer orang...
Takleh nk bangkang..hujah kuat..dan bernas...

Next to KU lak Mizah...Hamizah..
Dak laki, korang sakat dia er?
dia tension sangat duk situ..
Sian ar sikit kat dia...tau ar suara dia tu slow...

Belakang Mizah, Farah Husna...
Asalnya Fifah..tapi dorang switch...
The only green in this klas...so nk beli pape...
mmg order dengan dia jelah...
sorry er Farah, kitorg ni pemalas..awk pun tau kn?

Sebelah Farah, Shazwana...
Suara..alahai..lembutnya!
Tapi lembut bkn sebarang lembut..Lembut tu ada tegasnya...
Jgn main2..nnti Wana marah, baru tau..

Tepi tingkap lak, Nurul 'Afifah...
Jangan silap sebut..nnti org len yg perasan..maklumlah twin...
Fifah ni sangat rajin..ada je kerja nk dibuat...
Asal rehat je x de..memang la..sume org xde..pegi mkn..

Yang duduk bawah kipas lak, Hawa...
Kalau xde..sunyi je kelas...Sume org rindu ngan gelak Hawa..
Dia ni gila-gila, happy...Tp kalau dh start belaja tu..smpai esok pg pun bleh...
jgn camtu, kena gak rehat..jaga kesihatan...

Sebelah tu plak..Mrs. Fadhilah..eh silap, Miss Sepet..
Tokey biskut..hari2 mesti tanya..'nk x? aku ada byk'..
Selalu perasan cun..smpai x sedar org yg benar2 cun ada dkat je ngan dia..
Skrng ni sepet mmg dh rajin..keje dh x bertangguh dh..x caya?

Last skali Ayuni...duk betul2 blakang sepet...
Ni sorang lagi..kalau gelak, masya-Allah...
Klau wat keje pun masya-Allah...x caya tengok meja dia..
asyik bersepah je..mcm mner la kucing x dtg..

Huh, dh abis pun..pnjg giler post ni...
Apa2 pun klau ada salah silap mohon dimaafkn la ye...
Just for fun k..jgn ambik hati...
Klau x puas ati gak edit ar sndiri...

So, penulis nk menyusun sepuluh jari..memohon berbanyak2 kemafaan..
Tau post ni x best..syok sndiri je..tp nk post gak..haha

Jap..jap..

Apa?

Ada tertinggal?

Sape?

Ah, suruh ar dia wat sndiri..penat dh ni..

Ok, wassalam...

The missing girl is
Yuuki

4 conteng:

TiM said...

alololo..


sebelah ayuni nama dia yuuki..
dia cumel..kot?
dia baik...Kot?
dia pandai..eh?
dia rajin..eh?
dia suka cakap laju..ke?
dia suka wat keje..ke?

yang penting.. saya sayang dia.

eh?
yelah kot?
yeke?

hahha..

Nash said...

Walla..Nice post..Hm,buat la tok musliminnyer.Ktowg xkesah.He3.

Iffah Syuqaira said...

tim, r u sure you syg i? haha
thanks ya..sbb knalkn saya...

dak laki nyer seriously xde idea..wat ar sndiri...

sepet. said...

fifah! sdap die je. oh skang da rajin sket la.
chem da siap.
wootwoot.

PS; Terimalah hakikat sepet tu cun ;D
BHAHAHAAA

Post a Comment

Satu Fikrah